Harry Driessen, mijn Motocross geschiedenis  

Start Mijn MX begin Mijn NMB jaren Mijn KNMV jaren Mijn GP jaren Mijn Speedway jaren Mijn Motoren Mijn Team Fotoboek

 

 

 

 


Hoe het allemaal begon


Op jeugdige leeftijd ging ik graag met mijn vader Pie, mee naar de Motorcross en Speedwayraces, waar mijn vader de hofleverancier was voor de dranken op deze evenementen in Zuid Limburg.

 De belangrijkste reden voor mij was, om alle drank zo snel mogelijk op de plaats te krijgen, zodat ik naar het rennerskwartier kon om naar de motoren te kijken en vooral te luisteren.

Het geluid van een crossmotor was en is voor mij muziek in mijn oren.

  

Op de achtergrond de vrachtwagen van drankengroothandel P.Driessen & zoon

 

Na een van de wedstrijden in Sweykhuizen in 1963 sprak ik Maan Coumans, de eigenaar van het Limburgia Team en vroeg hem of ik ook eens op zo een crosser mocht rijden, en Coumans nodigde mij uit om MEE te gaan op woensdagmiddag naar Tudderen (Duits grondgebied) om het eens te proberen, gewapend met de helm van mijn zwager, die een Henkel-scooter reed, en een oude overall, ben ik naar Coumans toe gegaan en mocht ik mee naar Tudderen.

 

Het testen gebeurde zonder medeweten van mijn vader.

Coumans was in de jaren zestig, naast Team eigenaar, ook organisator van Motocross- en Speedwaywedstrijden in Limburg. Het circuit van Tudderen was een zandgroeve, met er in behoorlijke bergen en afdalingen, dat weet ik nog wel.

Nadat het Limburgia Team de trainingen had afgewerkt was het eindelijk mijn beurt en kreeg ik de zwaarste motor van het team, de trainings motor, een Matchles van bijna 250 Kg, en reed ik mijn eerste twee rondjes op een circuit.

Daarna gaf ik vol gas, bij een steile afdaling ging het bijna verkeerd, maar gelukkig bleef ik er goed opzitten. Maar Maan Coumans stond aan het eind van het circuit al te roepen: stop, stop, stop.

In die drie rondjes op het Tuddernse circuit had Coumans al gezien wat voor een talent de jeugdige Driessen had, en hij zij:

 "Die jongen wordt goed"

Jij rijd zondag je eerste wedstrijd in Venray, zij hij vervolgens tegen mij. Ik schrok me rot. Mijn vader en moeder wisten nog van niets. Hoewel vader Pie in eerste instantie niets voelde voor een motorcross carrière ging hij na een gesprek met Maan Coumans nog diezelfde avond overstag.

Vader Pie reed de volgende dag met mij naar Duitsland om de juiste crosskleding te kopen en in het weekend stond ik de eerste keer aan de start in Venray.

Ik kreeg van Coumans de beschikking over de Matchles 500cc van het Limburgia Team.

 

Die eerste start en de eerste bocht weet ik me nog goed te herinneren.

Na een zeer goede eerste start, ging het meeteen al in mijn jeugdige overmoed (ik was nog net geen 18 jaar) in de eerste bocht al fout, men moest mij onder de Matchless vandaan halen nadat alle rijders voorbij waren, om later toch nog in de middenmoot te eindigen.  

Meteen na die wedstrijd, mocht ik mijn volgende wedstrijden op een crossmotor van Maan Coumans voor het Limburgia Team, blijven rijden.

Een goed begin van een ruim 10 jaren durende carrière.

  Vorige   Volgende


Info: E: motocrossadvies@ziggo.nl